Wasbeer langs Rode Beek gezien

26336

Naast bevers is er nu ook een wasbeer gezien langs de Rode Beek. Het dier werd door beverdeskundige Willy de Koning gespot langs de oever tussen Süsterseel en Etzenrade.

Toen het diertje bemerkte dat hij gezien was verstopte hij zich in zijn hol om vervolgens van daaruit alles in de gaten te houden, zegt De Koning.

In het verleden werden ook al regelmatig bevers in het grensoverschrijdende natuurgebied Roode Beek / Rodebach aangetroffen. Ook bij de visvijvers in Schinveld zijn de knaagdieren waargenomen. Volgens vissers zit ook daar een wasbeer.

Vorige maand maakte minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bekend dat wasberen mogen worden afgeschoten. Volgens Schouten is het doodschieten van wasberen gerechtvaardigd, om te voorkomen dat die zich verder voortplanten en schade aanrichten onder inheemse dieren. In Limburg leven zo'n 50 tot 100 wasberen, in twee populaties.

 

26337

foto © ZO-NWS | Willy de Koning

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019