Zes safari’s door Land van Kalk

29493

Enthousiaste inwoners van het Land van Kalk gaan zes verschillende safari's verzorgen.

Het plateau Kunradersteen dat van Aken via Bocholtz tot Voerendaal en het buitengebied van Heerlen wordt het Land van Kalk genoemd.

De safariroutes kunnen afgelegd worden met de fiets of te voet.

Door de diversiteit van de safari's is er gezorgd voor ieder wat wils. Voor jong en oud. Zo is er een fietstocht door het Land van Kalk langs monumentale gebouwen en routes met vergezichten. Hierbij vertelt een 'ranger' over de natuur, landschap en de geschiedenis van de omgeving.

Voor de kinderen is er een speurtocht waarbij ze op zoek gaan naar haaien, dassen en roofvogels. Verder is er gedacht aan een boerenland safari, sportieve safari en een stilte safari. Ook kan men er voor kiezen om de route 'Via Marcus' te nemen, langs allerlei Romeinse, middeleeuwse wegen en paden met archeologische vindplaatsen van Romeinse villa's.

Weerfoto mei

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019