Ziekenhuis grotendeels gesloten tijdens staking

27347

Meer dan negentig procent van de afdeling van de Zuyderland ziekenhuizen in Heerlen en Geleen zijn op 20 november gesloten. Dit in verband met de landelijke stakingsdag. 

De ziekenhuizen gaan dan 24 uur lang zogenaamde zondagsdiensten draaien. Dat houdt in dat operatiekamers, radiologie, verpleegafdelingen en laboratoria alleen voor spoedgevallen geopend zijn.

Eerder werd het werk in het ziekenhuis ook al neergelegd. Toen was het een zogenaamde estafette staking waarbij ziekenhuizen om de beurt staakten. Op 20 november wordt in bijna alle ziekenhuizen in Nederland gestaakt.

De ruim 200.000 ziekenhuismedewerkers zijn het niet eens met het uitblijven van een goede cao. Naast meer loon willen zij goede afspraken hebben over werk- en rusttijden.

Het ziekenhuis in Maastricht is wel gewoon geopend. Het personeel van universitaire ziekenhuizen vallen namelijk onder een andere cao.

 

weerfoto november

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019