Zwak Roda JC verliest thuis van amateurs SV Meerssen

30394

Een ploeterend Roda JC heeft de oefenwedstrijd in het eigen Parkstad Limburg Stadion tegen amateurhoofdklasser SV Meerssen vrijdagavond met 2-3 verloren. Voor de eerstedivisionist scoorden Keulen en Stassen. 

De Kerkradenaren speelden hun vierde oefenduel tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij Roda JC stond nieuwkomer Niek Vossebelt, deze week voor twee seizoenen gecontracteerd, meteen in de basis. Roda begon onoplettend en slap aan de wedstrijd. Meerssen-middenvelder Nino Everaers (ex-MVV) frommelde zich door de verdediging van de Kerkraadse profs heen en opende met een rake knal na nauwelijks twee minuten spelen al de score: 0-1.

De thuisclub speelde slecht in het eerste bedrijf en kreeg na een kwartier spelen tegen de amateurs pas de eerste grote kans. Jordy Croux zag zijn schot echter op de lat verdwijnen. De gastheren probeerden het wel, vooral via de steeds opkomende Thijmen Goppel. De nieuwkomer stond als rechtsback geposteerd, een plek waar hij in het verleden ook vaker speelde. Maar tot veel echt gevaar voor gastendoelman Geoffrey Jacobs leidde dit verder niet.

Rond het half uur hadden de Meerssenaren zelf op een ruimere voorsprong kunnen komen, maar Koen Claasens zag zijn schot gestopt door Roda-keeper Loek Hamers. Diezelfde Hamers moest kort daarna echter toch capituleren. Meerssen-aanvaller Jordie van der Schoot pegelde een terecht gegeven strafschop tegen de touwen in het met een paar honderd fans gevulde Parkstad Limburg Stadion: 0-2.

Roda ploeterde daarna verder. Wat niemand op de tribune voor mogelijk hield, ondanks de achterstand die al op het scorebord, gebeurde aan de andere prompt ook nog: Julien Rompelberg kegelde een vrije trap van zeventien meter onberispelijk tegen de touwen. Hierdoor keken de profs uit Kerkrade, waar de geblesseerden Nicky Souren en Robert Klaassen niet bij de selectie zaten, bij rust tegen een 0-3 achterstand aan tegen de amateurs uit Meerssen.

De Meerssenaren, waar Roda's hoofd jeugdopleidingen Danny Volkers de hoofdtrainer is, beten fel van zich af. En voor Roda JC was de forse achterstand tegen de hoofdklasser op dat moment natuurtlijk een blamage. Trainer Jurgen Streppel paste tijdens de thee drie wissels toe, waaronder Mitchel Keulen kwam binnen de lijnen. Zijn eerste rush langs de linkerflank was meteen succesvol. De linksback schoof de bal tegen het net en verkleinde hierdoor voor Roda JC de achterstand tot twee.

Invaller Bjorn Stassen maakte zes minuten voor tijd de tweede Roda-treffer: 2-3. Maar verder dan dat kwam Roda JC niet. Hierdoor leed de Kerkraadse eerstedivisionist de eerste nederlaag in de voorbereiding. Voor Streppel en zijn staf is er nog genoeg werk aan de winkel. En een kwaliteitsinjectie voor de selectie zou ook geen overbodige luxe zijn, maar dat besef bestond al langer in het Parkstad Limburg Stadion. 

Opstelling Roda JC: Hamers (46. Novakovic), Schlösser, Marzo (84. Senden), Lambrix (84. Vanhove), Goppel (66. Bacan), Pflücke, Vossebelt (46. Keulen), Bouchouari, Alberg (46. Milts), Remans (66. Vijgen), Croux. 

Klik hier voor een fotoreportage van Roda JC - FC Meerssen >>

 

 

weerfoto augustus

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019