Parade Brunssum geschrapt

De Parade Brunssum gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie samen met de gemeente vrijdag beslist. 

Men vindt de gezondheidsrisico's voor de groepen en toeschouwers te groot. Ook is het voor de organisatie onmogelijk in te schatten of de deelnemende groepen, die vanuit de hele wereld komen, kunnen of mogen uitreizen. Bovendien is het niet duidelijk hoelang de maatregelen van de overheid nog duren.

Paradevoorzitter Ron Kamerman: “Natuurlijk is het niet fijn dat iets waar je al vier jaar naar toewerkt, niet door kan gaan. Maar in de huidige situatie, met een wereldwijde coronacrisis, is er geen ander besluit mogelijk. Wij wikken en wegen zelf uiteraard al een tijdje en zijn nu ook wel opgelucht dat er een duidelijk besluit van de gemeente ligt."

Het worldfestival vindt eens in de vier jaar plaats en zou dit jaar van 10 tot en met 15 juli gehouden worden. Paradevoorzitter Ron Kamerman hoopt het festival te kunnen verschuiven naar volgend jaar.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019