Jusitie eist celstraf voor verstoppen lichaam dode moeder

Justitie eist in hoger beroep tegen Piet van de Molen uit Oirsbeek een celstraf van zes maanden. Daarvan zijn twee maanden voorwaardelijk. Dat is nagenoeg gelijk aan de straf die de rechter in Maastricht de man eerder oplegde.

 

De rechtbank in Maastricht was van mening dat de man jarenlang zijn dode moeder verborgen hield had gedaan om er financieel beter van te worden. Zonder het geld van zijn moeder zou hij zijn huis in Oirsbeek en de katten kwijtraken. Daarom vond de rechter destijds een celstraf meer op zijn plaats.

De verdachte heeft altijd volgehouden dat hij zijn moeder beloofd had haar lichaam verborgen te houden. Toen de moeder op 26 juli 2013 aan een natuurlijke dood stierf legde hij haar in een zelfgemaakte kist die hij vervolgens dichtplakte om de sterke lijkenlucht tegen te gaan. Pas in december 2015 werd de dode vrouw gevonden.

De man ging tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep omdat hij het niet eens was met de straf. Hij weet dat hij fout zat maar een celstraf vindt hij te ver gaan.

 

weerfoto oktober

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019