Eric Geurts geinstalleerd in Beekdaelen

Eric Geurts is donderdag geïnstalleerd als eerste burgemeester van de fusiegemeente Beekdaelen. Ten overstaan van gouverneur Theo Bovens legde Geurts de eed af en ondertekende hij het benoemingsdocument.

Pas nadat het oudste en het jongste raadslid hem de burgemeestersketting en de voorzittershamer hadden overhandigd, mocht Eric Geurts zijn eerste vergadering leiden.

Hoewel de nog in Brunssum wonende Geurts de regio op zijn duimpje kent, benadrukte hij in zijn toespraak dat hij alle dorpskernen gaat bezoeken om deze nog beter te leren kennen. Hij wil dat burgers heem de mooie dingen van de dorpskernen laten zien maar ook de probleemgevallen waar gezamenlijk een oplossing voor gezocht moet worden.

Tijdens de bijzondere raadsvergadering werd ook afscheid genomen van waarnemend burgemeester Bas Verkerk. Hij was bijna acht maanden in functie.

Na de vergadering wachtte meteen de eerste taak op burgemeester Geurts. Het hijsen van de vlag met het nieuwe gemeentewapen van Beekdaelen. Daarna konden de inwoners van Beekdaelen hem in het Trefcentrum in Nuth de hand schudden.

 

weerfoto augustus

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

┬ę ZO-NWS   2019