Aangifte na lekken burgemeestersbenoeming

Gouverneur Theo Bovens heeft bij de politie aangifte gedaan van het lekken rondom de burgemeestersbenoeming in Beekdaelen. Dat kwam omdat de naam van de omstreden VVD'er Ricardo Offermanns op straat was komen te liggen.

Offermanns zou in de sollicitatieprocedure door de gouverneur naar voren zijn geschoven. Hij zat in een selectie van zes kandidaten die door de gouverneur geschikt geacht werden voor de functie. Maar de vertrouwenscommissie zag dat vanwege het verleden van Offermanns niet zitten en weigerde hem op sollicitatiegesprek te laten komen. De vertrouwenscommissie koos uiteindelijk voor Eric Geurts (PvdA) uit Brunssum. 

Offermanns raakte in opspraak na zijn sollicitatie voor de burgemeesterpost in Roermond. Hij zou informatie gekregen hebben van partijgenoot Jos van Rey. Justitie voorkwam toen dat Offermanns burgemeester werd in Roermond.

Het was de twee keer in korte tijd dat vertrouwelijke informatie uit een burgemeestersbenoeming in Limburg naar buiten kwam. Eerder viel in Kerkrade naam van Ralf Krewinkel die burgemeester was in Heerlen en al een poos thuis zat.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019