Hard werkend Roda wint in oefenpot van FC Eindhoven

Roda JC heeft het vijfde oefenduel tijdens de voorbereiding in het Parkstad Limburg Stadion maandagavond met 3-1 gewonnen. Voor de Kerkradenaren scoorde Jordy Croux, Mart Remans en Benji Bouchouari.  

 

Onder toeziend oog van voormalig Roda-trainer Sef Vergoossen begon de Kerkraadse club redelijk afwachtend aan het duel met mede-eerstedivisionist FC Eindhoven. De gasten kregen na een kleine tien minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd. Spits Jort van der Sande kegelde een strakke voorzet vlak over de kruising. 

Jordy Croux haalde een paar minuten later aan de andere kant zijn oude truc weer uit de doos. Van de rechterkant naar binnen trekken en dan met links schieten. De bal leek in het doel te gaan, maar Eindhoven-goalie Ruud Swinkels redde ternauwernood.

Diezelfde Croux had na een dik kwartier spelen de openingstreffer moéten maken. De Belg kreeg het leer op een presenteerblaadje aangereikt van de pijlsnelle Thijmen Goppel, maar zag zijn inzet voor de lijn nog gered worden. 

De gastheren namen steeds meer het heft in handen. Roland Alberg zag zijn vrije trap bovenop de deklat belanden. FC Eindhoven, waar de bij Roda JC overbodig geraakte Dico Jap Tjong in de basis stond, kwam na een klein half uur spelen echter op voorsprong.

Kaj de Rooij werd in hert strafschopgebied lomp neergehaald door Roda-rechtsback Stefano Marzo, waardoor scheidsrechter Martin Pérez niks anders kon dan naar de stip wijzen. Van der Sande greep gretig dit buitenkansje aan en faalde niet vanaf elf meter: 0-1.

Roda JC, waar nieuwkomer Kees Luijckx zijn debuut maakte centraal achterin, sprong aan de andere kant slordig met de kansen om. Nadat Croux zoals gezegd al eerder in kansrijke positie had gemist, was het kort na de Eindhoven-treffer Goppel die een fout van de gastenverdediging afstrafte en er vandoor richting het vijandelijke doel. 

Zijn slap schotje belandde uiteindelijk echter recht in de handen van keeper Swinkels. Het overzicht houden van Goppel is een minpunt waar de flankspeler wel vaker mee kampt. Al compenseert hij dit wel met veel inzet. Vlak voor rust was het dan toch raak voor de thuisploeg. Croux kopte een voorzet tegen de touwen: 1-1. 

Kort na de theepauze was Eindhoven-aanvaller Vinnie Vermeer dichtbij de tweede gastentreffer. Zijn curve uit een vrije trap schampte echter de lat boven doelman Novacovic. Daarna was het steeds meer Roda dat de klok sloeg. De ploeg van trainer Jurgen Streppel speelde gretig en zette veel druk. 

Dit uitte zich uiteindelijk in dadendrang en daaropvolgend resultaat. De immer hardwerkende invaller Mart Remans werd de diepte ingestuurd, veroverde de bal en schoof uiteindelijk de 2-1 tegen de touwen.  

Een blunder van Roda-doelman Novakovic zorgde uiteindelijk nog bijna voor de gelijkmaker, maar gelukkig voor het thuispubliek liep die kans met een sisser af en boekten de Kerkradenaren de vierde zege in vijf oefenwedstrijden. Benj Bouchouari knalde vlak voor tijd nog de 3-1 eindstand binnen. 

Opstelling Roda JC: Novakovic, Marzo (85. Senden), Lambrix, Luijckx (62. Schlösser), Keulen, Klaasen, Vossebelt (62. Bouchouari), Milts (85. Vijgen), Goppel (62 Remans), Alberg (71. Stassen), Croux (62. Pflücke). 

Kijk hier naar een fotoverslag van de wedstrijd Roda JC - FC Eindhoven >>

30422 foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign

weerfoto augustus

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019