Stef Keulen ontvangt koninklijke onderscheiding

Stef Keulen uit Hulsberg is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding donderdagavond uitgereikt bij zijn afscheid als voorzitter van de IVN-afdeling Beekdaelen-Nuth.

Keulen was meer dan 35 jaar bestuurslid van de natuurclub, waar van een groot aantal jaren als voorzitter. Eén van zijn verdiensten is onder meer het op de kaart zetten van de Zeggekorfslak, waarvan men dacht dat die was uitgestorven was. Ook heeft zijn onderzoek ertoe bijgedragen dat diverse gebieden in en rondom Nuth en Wijnandsrade aangewezen zijn tot zogenaamde Natura 2000-gebieden, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden.

De oud-docent biologie zette zich ook in voor de natuureducatie en organiseerde lezingen en wandelingen in de natuur. Ook het Natuurhistorisch Genootschap Limburg (vanaf 2009), de Mergellandcorporatie (vanaf 1997) en de Natuur en Milieufederatie Limburg (2009-2018) konden op zijn inzet rekenen.

Hij blijft ook na zijn afscheid als voorzitter, betrokken bij de IVN-afdeling Beekdaelen-Nuth.

foto © ZO-NWS | gemeente Beekdaelen

weerfoto november

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019