Aangifte over lekken informatie vertrouwenscommissie

Gouverneur Theo Bovens heeft aangifte gedaan over het lekken van informatie van de vertrouwenscommissie in Beekdaelen. Dat zei Bovens tijdens de installatie van Eric Geurts als burgemeester van Beekdaelen.

Ongeveer een week voor diens installatie schreef de Limburger dat Geurts niet de eerste keus was van de vertrouwenscommissie. Een wethouder van buiten Limburg zou als eerste kandidaat zijn voorgedragen, maar de gemeenteraad koos uiteindelijk toch voor Eric Geurts.

De gouverneur liet in zijn toespraak duidelijk blijken dat hij niet te spreken was over de gang van zaken. Volgens Bovens worden met het lekken van vertrouwelijke informatie personen zowel beroepsmatig als privaat beschadigd.

In een interview met ZO-NWS zei Bovens dat het lekken van informatie uit een vertrouwenscommissie volgens hem nog niet eerder was voorgekomen. Bij de benoeming van de burgemeester in Kerkrade bevond zich een journalist op een plek waar hij eigenlijk niet had moeten zijn. Dat is in het geval van Beekdaelen absoluut niet gebeurd.

In het onderzoek van de politie moet nu duidelijk worden hoe de informatie bij de krant is terecht gekomen.

 

weerfoto augustus

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019