Twee gewonden bij opblazen woning

In Hoensbroek heeft een verwarde man donderdag zijn huis opgeblazen. Bij de explosie in de woning aan de Prins Willemstraat zijn zowel de bewoner als een politieagent gewond geraakt.

De man dreigde dat hij de gaskraan open zou draaien omdat hij het niet meer zag zitten. Hierop werd uit voorzorg de straat afgesloten en werden de omliggende woningen ontruimd. Even werd nog overwogen om het gas in de straat af te sluiten. Dit zou echter geen zin meer gehad hebben omdat de woning al vol gas zou zitten.

Onderhandelaars van de politie probeerden de man op andere gedachten te brengen. Op het moment dat de politie de woning binnenviel ontstond een explosie. Hierbij raakte de Hoensbroekenaar vrij ernstig gewond. Bij de politieagent bleken de verwondingen nog mee te vallen.

Oorzaak van de actie van de man moet vermoedelijk gezocht worden in de relationaire sfeer. 

 

foto © ZO-NWS | Sjors Abeling

weerfoto augustus

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019