Diamanten bruidspaar Jeurissen-Smeets

In Brunssum werd dinsdag stilgestaan bij het diamanten huwelijk van Theo Jeurissen en Ellie Smeets. Waarnemend burgemeester Gerd Leers bracht het echtpaar de felicitaties over van het gemeentebestuur.

Theo (80) is geboren en getogen in Brunssum. Hij heeft ondergronds gewerkt in de Staatsmijnen Hendrik en Emma. Na de sluiting van de mijnen vond hij een baan in een steenfabriek en daarna bij het CBS in Heerlen. Op zijn 63e kon hij met vervroegd pensioen.

Tijd om zich te vervelen heeft hij echter niet. Hij is de oprichter van het mijnmuseum in Brunssum, waarvan hij zich inmiddels heeft teruggetrokken wegens tijdgebrek. Wel geeft hij lezingen over de mijnbouw en is Theo gids in het mijnmuseum in Valkenburg. Verder is hij nog bij twee zangverenigingen en actief bij het Groene Kruis. Hiervoor heeft hij eerder een koninklijke onderscheiding gekregen.

Ellie (78) komt ook uit Brunssum. Zij werkte vroeger bij wasmachinefabriek Victoria, dat van de vader van waarnemend burgemeester Leers was. Ook werkte ze bij een rubberfabriek in Maastricht en bij een naaiatelier. Ook na de komst van de kinderen was ze nog actief met het maken van tassen en beurzen van leer. Haar grootste hobby was kegelen. Dat deed ze 25 jaar lang in Brunssum.

Hun grootste gezamenlijke hobby was dansen. Ze hebben twee kinderen, één kleinkind en één achterkleinkind.

Kijk hier naar een fotoreportage van het bezoek aan het diamanten bruidspaar Jeurissen-Smeets >>

 

26181

foto © ZO-NWS | Anja Timmers

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019