Verdachte schietpartij disco Mondial langer vast

Een 22-jarige Maastrichtenaar, die verdacht wordt van het neerschieten van een man bij discotheek Mondial in Beek tijdens de nieuwjaarsnacht begin dit jaar, moet negentig dagen langer vast blijven zitten. Dat zegt zijn advocate Gita Biesmans tegen ZO-NWS. De man wordt verdacht van poging tot doodslag. 

Verdachte Issam el A. werd, zoals ZO-NWS al eerder meldde, onlangs gearresteerd na uitgebreid rechercheonderzoek. De man stond in de nacht van 31 december 2019 op 1 januari 2020 in de rij voor discotheek Mondial toen hij aangesproken werd door een beveiliger van de uitgaansgelegenheid. Die vertelde El A. dat hij eerder betrokken zou geweest bij een schermutseling in de Mondial.

De verdachte Maastrichtenaar besloot daarop een vuurwapen te pakken uit de struiken op de parkeerplaats van de discotheek in Beek, zo heeft een getuige verklaard tegenover de recherche. Terwijl de bovengenoemde beveiliger probeerde de mensen uit de rij voor de disco naar binnen te krijgen, begon El A. te schieten. Hij raakte een discotheekbezoeker daarbij in zijn voet die door de kogel doorboord werd.

Issam el A. sloeg hierna op de vlucht. Enkele weken geleden werd hij uiteindelijk aangehouden. Zijn DNA is aangetroffen op kogelhulzen. De man heeft zich tot nu toe tijdens de politieverhoren beroepen op zijn zwijgrecht, blijkt uit informatie waar deze omroep over beschikt. 

 

 

weerfoto oktober

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019