Foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 3/05/2024 om 21:29
Laatst bewerkt op 4/05/2024 om 12:12

Roda JC kon bij winst op SC Cambuur en verlies van FC Groningen de promotie naar de Eredivisie veilig stellen. Dat was natuurlijk het absolute droomscenario. Maar doordat FC Groningen in de slotfase nog gelijk speelde bij Telstar ging het feest vooralsnog niet door.

In de beginfase was duidelijk te merken dat er een bepaalde spanning  stond op deze wedstrijd voor Roda en mocht de ploeg van Bas Sibum van geluk spreken dat het na 10 minuten niet al tegen een 0-1 achterstand aan keek toen de paal redding bracht en de rebound door Calvin Raatsie met een katachtige reactie gepakt werd. Roda speelde daarna enige schroom van zich af en kreeg enkele goede mogelijkheden, alleen de afronding liet te wensen over.

In de 39e minuut toch even een kippenvel moment toen de ruim 16 duizend aanwezige toeschouwers niet voor een doelpunt applaudisseerden maar uit respect voor Melanie de verpleegster van Mondriaan die onlangs op gruwelijke wijze om het leven was gebracht. Gescoord werd er niet meer voor de rust: 0-0.

De eerste grote kans in de tweede helft was een vrije schop van Walid Ould-Chikh die maar rakelings naast ging. In de 65e mnuut was het dan toch raak. In een combinatie met Walid Ould Chikh werd Sami Ouaissa keurig in stelling gebracht in het strafschopgebied en schoot de bal in de korte hoek feilloos binnen1-0.

In de 76e minuut werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Een zeer attente Vaclav Seijk ontfutselde een Cambuur verdediger de bal omspeelde keeper Yanick van Osch en maakte er 2-0 van. Dit was tevens de eindstand. Volgende week is in Groningen de alles beslissende wedstrijd tussen beide clubs voor rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.