Missie en visie

ZO-NWS is hét medium voor alle inwoners in de regio Parkstad Limburg. Elk moment van de week. Dé plek voor nieuws en informatie van ‘om de hoek’.

We zijn het enige medium dat zich volledig richt op wat er in de regio gebeurt. Van het schuttersfeest tot de raadsvergadering en van de onthulling van een gedenksteen tot de aanleg van de meest ingrijpende bouwprojecten. Met een sterke journalistiek dragen we bij aan een gezonde democratische samenleving, middels duiding, diepgang en dialoog. Op televisie, op internet, via de radio, op sociale media en op ieders smartphone via de app. Voor het verspreiden van nieuws 24/7 ligt onze prioriteit bij online-verslaggeving, in tekst, beeld en geluid.

Journalistieke onafhankelijkheid, objectiviteit en kwaliteit staan daarbij voorop. De omroep opereert (hyper)lokaal, maar heeft ook oog voor belangrijke zaken daarbuiten die de streek raken. Daarmee neemt ZO-NWS een open, maar in het medialandschap onmisbare positie in voor de inwoners van de regio.

Door onderzoek, kennisuitwisseling en andere vormen van samenwerking beweegt de omroep mee in de laatste ontwikkelingen in mediagebruik, techniek en journalistiek.

ZO-NWS werkt met een team van ervaren mensen die de basis vormen en de taken van de omroep bewaken. Zij werken ook mee aan de ontwikkeling van (lokaal) talent dat bij de omroep zijn eerste stappen in het medialandschap zet. Vrijwilligers zijn en blijven een onmisbare bron van inzet voor ZO-NWS.

Visie
De omroep is dè plek in de regio waar inwoners (hyper)lokaal nieuws en achtergrondinformatie horen, zien en lezen. Waar overheden, instellingen en bedrijven hun informatie delen met het publiek, maar ook de plek waar de stem van de inwoners (oud en jong) iedereen bereikt en waar mediatalent wordt ontdekt.
 
Dat is de visie van de omroep die bestaat uit vijf bouwstenen:
- Crossmediaal, onafhankelijk, voor iedereen
- Verbinden
- Talentontwikkeling
- Duurzaam en professioneel
- Herkenbaar