Nieuwe editie Zomerfestival Voerendaal komt eraan

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 22/05/2023 om 12:14
Laatst bewerkt op 22/05/2023 om 12:24

Zomerfestival Voerendaal barst binnenkort weer los. Cultureel Voerendaal laat van 2 tot en met 11 juni zien wat er te proeven, te luisteren, te zien en te voelen is.

Deze editie bestaat uit 32 evenementen, inclusief uitstapjes naar de gemeente Simpelveld.

Tien dagen lang één of meerdere evenementen per dag. Denk daarbij aan concerten, wandelingen, wisselende locaties, heel veel verenigingen, kunst, lezingen en films. Maar ook muziek, lekker eten en drinken, poëzie, toneel, de fair en een educatieproject voor de jeugd.

Bij de opening op vrijdag 2 juni kunnen bezoekers genieten van een vierluik aan bijzondere ervaringen in en rond de Kunradersteengroeve. Op zondag 4 juni kunnen de bezoekers mee-swingen tijdens het openluchtconcert van Swing-a-Dilla in de tuin van het klooster en museum De Schat van Simpelveld.

Op maandag 5 juni strijkt Jo Ortmans met de lezing ‘zijn geheim’ neer op het Laurentiusplein en heb je de primeur met de preview van de film ‘Broertje is verdwaald’ over Léon Wesley door filmmaker Bart Hölscher.

Op de vijfde dag is er een cruise van de Burgerij Klimmen. Gastronomie liefhebbers kunnen zich verheugen op een diner verzorgd door Chef Henk in het gehucht Craubeek op donderdag 8 juni. De organisatie heeft nog veel meer in petto van 2 t/m 11 juni 2023. Het volledige programma is te vinden op www.zomerfestivalvoerendaal.nl en de social mediakanalen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties