40 koopappartementen op locatie oude Brikke Oave

foto: Google Streetview
Gepubliceerd op 5/01/2023 om 09:24
Laatst bewerkt op 5/01/2023 om 09:44

Op de locatie van de oude Brikke Oave aan het Lindeplein in Brunssum worden 40 koopappartementen gebouwd. Daartoe heeft wethouder Jaimy van Dijk namens de gemeente Brunssum een overeenkomst met ontwikkelaar RO groep getekend.

Eind 2015 begin 2016 werd de oude Brikke Oave gesloopt. Daarna werd het braakliggende terrein ingericht als groenvoorziening en stelde de gemeenteraad van Brunssum de kaders vast over wat er met het perceel diende te gebeuren. 

Onder de 40 koopappartementen komt een parkeergarage en op de begane grond is ruimte voor horeca. Op die manier hoopt de gemeente de ontmoetingsfunctie van het Lindeplein verder te versterken. Daarnaast hoopt de gemeente doorstromingsmogelijkheden te creëren, waardoor andere woningen in Brunssum beschikbaar komen voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen.

De gemeenteraad moet wel nog een nieuw bestemmingsplan vaststellen.

Piet Joosten, directeur RO groep (links) en wethouder Jaimy van Dijk. Foto: gemeente Brunssum

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties