Aanpassen bestemmingsplan is volgende stap open club

foto © ZO-NWS | gemeente Voerendaal
Gepubliceerd op 20/06/2022 om 13:00
Laatst bewerkt op 20/06/2022 om 15:30

Het wijzigen van het bestemmingsplan is de volgende stap in de realisatie van de Open Club Klimmen. Tijdens de commissie Samenleving wordt donderdag nogmaals gekeken naar het stuk en wordt tevens bepaald of het stuk behandelrijp is voor de gemeenteraad.  

De multifunctionele voorziening wordt ontwikkeld op het gebied tussen de Schoolstraat en Kerkeveldweg. Naast de school en peuteropvang worden ook de burgerij, bibliotheek en 24 levensloopbestendige appartementen met lift ondergebracht in het gebouw. Ook wordt er in het plan ruim plaats gemaakt voor sport (tennis) en blijft ook de natuurlijke waarden van het gebied gehandhaafd.

Ook wordt er tijdens de commissievergadering gekeken naar de twee zienswijzen die op het ontwerpbestemmingsplan zijn ingediend. Natuurlijk is er ook aandacht voor de financiële plaatje van het miljoenenproject. Onlangs werd namelijk duidelijk dat de bouw door corona en de onrust in Oekraïne de bouw 1,5 miljoen euro duurder zou uitvallen. Volgens een laatste schatting is de gemeente ongeveer 15 miljoen euro kwijt voor de bouw van de Open Club in Klimmen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties