Acht jaar cel geëist in hoger beroep misbruikzaak Parkstad

Foto: iStock
Gepubliceerd op 29/09/2023 om 16:17
Laatst bewerkt op 29/09/2023 om 16:21

Voor het gerechtshof in Den Bosch is donderdag in hoger beroep acht jaar cel geëist tegen een man uit Simpelveld voor het seksueel misbruiken van zijn stiefdochtertje. Dat laat Kasper Regter, advocaat van het slachtoffertje, weten aan ZO-NWS. 

De stiefvader werd in 2021 door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De vader van het slachtoffertje, een man uit Heerlen, werd enkele weken geleden al door het hof tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld, nadat hij van de rechtbank drie jaar cel aan zijn broek had gekregen.

Deze zaak kwam bij de opsporingsdiensten aan het licht nadat het slachtoffer een haar dagboek aan haar moeder gaf. Hierin had het Heerlense tienermeisje onder andere geschreven over het seksueel misbruik door haar stiefvader. Hij zou ook geregeld hebben dat andere mannen, waaronder de biologische vader van het meisje, seks met de tiener konden hebben. 

Kasper Regter wilde verder inhoudelijk geen commentaar geven hierop. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties