ANALYSE Fortuna: Bij Ajax aantonen dat er echt sprake is van ommekeer

Gepubliceerd op 31/10/2020 om 09:17

Fortuna Sittard moet na de bekerzege op streekrivaal Roda JC zaterdagavond op bezoek bij koploper Ajax (aanvang 20.00 uur). Een ongetwijfeld zware wedstrijd, maar de ploeg van Kevin Hofland kan hierin wel laten zien dat de goede weg verder is ingeslagen. 

Sprake van enige euforie was er woensdagavond in het Kerkraadse Parkstad Limburg Stadion wel in het Sittardse kamp. Fortuna-aanvoerder Jorrit Smeets, een speler die altijd hard wil werken binnen de witte lijnen, stak zijn vreugde over de 2-0 bekerzege niet onder stoelen of banken. 

Een beetje te begrijpen viel dat wel, want in de competitie pakten de Sittardenaren immers tot nu toe twee schamele puntjes. Anders gezegd: wisten nog geen enkele keer te winnen in zes duels. Fortuna speelde daarin veel te wisselvallig en maakte, zeker in de verdediging, teveel fouten. 

Bij een bedroevend slecht en apathisch spelende buur Roda was daar een stuk minder sprake van, al acteerde het team van Hofland nou ook weer niet geweldig. Tegen het prima draaiende Ajax zal het in de Johan Cruijff Arena ongetwijfeld geen makkelijke avond worden, maar de Sittardse club zal wel schroom van zich af moeten gooien.

Dat houdt in en groupe werken en vooral ook geconcentreerd verdedigen. Want een veel te groot pak op de broek kan de broeiende onrust immers weer flink doen aanwakkeren in Sittard. En niemand zal het dan nog hebben over een gewonnen bekerpotje bij een opkrabbelende club uit de eerste divisie.  

 

weerfoto oktober

 

Advertenties