Bas Sibum: ‘Ken de belangen, maar derby leeft niet bij mij’

Gepubliceerd op 15/03/2024 om 17:46
Laatst bewerkt op 15/03/2024 om 18:03

Zondag om 12.15 staat in stadion De Geusselt de altijd beladen derby MVV Maastricht - Roda JC Kerkrade op het programma. Voor Roda-trainer Bas Sibum een wedstrijd als alle andere, al is dat voor zijn spelersgroep een ander verhaal.

De oefenmeester blijft vrij nuchter onder de derby perikelen. “Voor mij leeft de derby niet zoals het bij de supporters leeft. Ik ken zeker de belangen van de wedstrijd, maar ik heb niet dat derby-gevoel”.

Voor Matisse Didden en Nils Roseler is het niet de eerste keer dat ze de Maastrichtenaren treffen en weten precies hoe deze derby leeft onder de Roda-supporters. “Ik vind het altijd leuk als ik zo’n wedstrijden mag spelen. Het zijn echt alles of niets wedstrijden en de mooiste om te mogen spelen”, aldus Roseler.

De Belgische verdediger Didden kwam er bij de gewonnen thuiswedstrijd achter wat de derby betekent bij de Roda-supporters. “Je merkt dat je net een tikkeltje meer moet en dat er meer verwacht wordt. Als Roda-speler wordt er gewoon verwacht dat je strijd levert en dat we winnen.”

Vanwege de ongeregeldheden tussen de supportersgroepen zijn er de komende drie jaar geen uitsupporters welkom. Hierdoor blijft het uitvak in De Geusselt aankomende zondag leeg en dat is toch een klein smetje op de derby. “De uitsupporters gaan we echt missen. Die zijn het fanatiekst, komen altijd met groten getale en daar zijn we hartstikke blij mee. En dat het niet tussen beide clubs fatsoenlijk kan, is een smet op de wedstrijd”, vertelde Bas Sibum.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties