BBB/Lijst Palmen eist van college inzage bouwdossier-Lindeplein

foto: Google Streetview
Gepubliceerd op 11/01/2023 om 08:40
Laatst bewerkt op 11/01/2023 om 09:07

BBB/Lijst Palmen in de gemeenteraad van Brunssum eist inzage in het dossier en aanbestedingsprocedure over de bouw van 40 koopappartementen. Die worden gerealiseerd op de locatie van de oude Brikke Oave aan het Lindeplein. 

Wethouder Jaimy van Dijk ondertekende hiervoor enkele weken geleden een overeenkomst met projectontwikkelaar RO groep BV. Eind 2015 begin 2016 werd de oude Brikke Oave gesloopt en het braakliggende terrein werd ingericht als groenvoorziening.

Fractievoorzitter Jo Palmen zegt met verbazing kennis te hebben genomen over het sluiten van de overeenkomst. "Of een dergelijke overeenkomst door B & W gesloten mag worden zonder de gemeenteraad daarbij te betrekken waagt onze fractie te betwijfelen", schrijft fractievoorzitter Jo Palmen in vragen aan het Brunssumse college.

Maar de gemeenteraad van Brunssum stelde eerder al de kaders vast waarbinnen een en ander zou moeten plaatsvinden. Ook voor wat betreft de opbrengsten van het project. Alleen het wijzigen van het bestemmingsplan zou nog aan de raad worden voorgelegd als van het bestaande bestemmingsplan wordt afgeweken en dat volgt nog. In maart afgelopen jaar werd de gemeenteraad geïnformeerd over het project door Palmens' toenmalige eigen wethouder Jo Mertens. Ook tijdens een raadsinformatieavond in april is het besproken.

Verantwoordelijk wethouder Jaimy van Dijk van Brunssum laat in een reactie weten dat hij kennis genomen heeft van het verzoek van BBB-Lijst Palmen. "Deze zullen wij als college beantwoorden volgens de geldende procedure."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties