Beekdaelen gaat verder met vier wethouders

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 13/05/2022 om 12:18
Laatst bewerkt op 13/05/2022 om 12:31

De gemeente Beekdaelen krijgt vier wethouders. Jeannette Quadvlieg, van de Vernieuwingsgroep, maakt plaats voor Levin de Koster terwijl namens Henk Reijnders voor Beekdaelen Lokaal in het college komt.  Jan Hermans (Vernieuwingsgroep) en Peter Janssen (CDA) behouden hun plek in het bestuur. 

De coalitie, bestaande uit de Vernieuwingsgroep, Beekdaelen Lokaal en het CDA, kiest er voor om de komende vier jaar met één wethouder minder aan de slag te gaan. "Ondanks dat er veel werk op hen afkomt, de komende vier jaar, is dit een eerste besparing", leest het persbericht van de gemeente. 

Het coalitieprogramma "Ons Thuis, Ons Beekdaelen", moet ruimte bieden om snel en flexibel in te spelen op ontwikkelingen. Daarnaast moet het zich richten op draagvlak in de samenleving en in de raad. Het concept programma is voorgelegd aan de overige fracties die nog input kunnen geven. Daardoor hopen de coalitiepartijen een groter draagvlak in de raad te creëren. 

Voormalig wethouder Jeannette Quadvlieg kiest ervoor om niet terug te keren als wethouder, maar verder te gaan als volksvertegenwoordiger in de raad. Ze wordt opgevolgd door de nog jonge Levin de Koster. De belangrijkste reden voor Quadvlieg om te stoppen met het wethouderschap is de mantelzorg voor haar ouders. Dat neemt steeds meer tijd in beslag. 

GroenLinks en de PvdA vallen deze keer buiten de coalitie. Op Facebook zegt GroenLinks 'behoorlijk teleurgesteld' te zijn. De partij was graag coalitiepartner geweest. "Onze fractie zag ernaar uit om het mooie werk van de afgelopen 3,5 jaar voor te zetten."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties