Beekdaelen grote kanshebber voor OLS 2024

foto: Jan Smeets
Gepubliceerd op 21/12/2023 om 09:13
Laatst bewerkt op 21/12/2023 om 09:41

Beekdaelen maakt grote kans het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in 2024 naar zich toe te trekken. Dat zegt voorzitter Jos Timmermans van Schutterij St. Johannes en St. Clemens in Merkelbeek.

Timmermans presenteerde woensdagavond namens negen schutterijen in Beekdaelen  hun reeds uitgewerkte plannen. Ook burgemeester Eric Geurts was bij de bijeenkomst in Baexem. Daar waren afgevaardigden van 108 schutterijen aanwezig. Aanleiding was dat de winnaar van dit jaar, Schutterij Sint Antonius uit Nederweert, onlangs te kennen gaf het OLS volgend jaar niet te kunnen organiseren.

Naast de schutterijen uit Beekdaelen zijn er ook nog enkele andere schutterijen die het OLS willen organiseren. "Maar alleen Beekdaelen heeft een compleet bod neergelegd met locaties, schootsvelden en dergelijke", zegt Timmermans. "Daarnaast hebben we een hoop ervaring vanwege het OLS in 2017 in Merkelbeek." De federatie heeft toegezegd uiterlijk in de eerste week van januari duidelijkheid te verschaffen. Timmermans hoopt dat er al eerder een besluit valt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties