Beekdaelen krijgt 2,49 miljoen voor centrumgebied Schinveld

foto © ZO-NWS | Dominique Joosten
Gepubliceerd op 22/03/2023 om 14:00
Laatst bewerkt op 22/03/2023 om 14:04

De gemeente Beekdaelen ontvangt 2.49 miljoen euro voor het aanpakken van het centrumgebied Schinveld en het verbeteren van de leefbaarheid. Het centrum van Schinveld kampt al jaren met leegstand en criminaliteit.

De gemeente maakt zich sterk voor een vitale kern en krijgt daarbij financiële ondersteuning vanuit het programma ‘Impulsaanpak Winkelgebieden’ van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Eerder werd ook al een subsidie toegezegd vanuit het volkshuisvestingsfonds. De gemeente gaat zelf ook samen met andere partijen financieel investeren in het centrumgebied van Schinveld. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het geld niet alleen bestemd is voor de Beekstraat, maar ook het omliggende gebied. 

Voor het uitwerken van een definitief plan wordt ook gekeken naar de wensen van de inwoners. Hierbij gaat het onder andere over de uitstraling en het aanzien, de leefbaarheid en aan welke voorzieningen behoefte is. Verder speelt veiligheid een grote rol.

Doel van het nog te ontwikkelen plan is om uiteindelijk de leefbaarheid in het centrum te verbeteren en het gebied tevens toekomstbestendig te maken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties