Beekdaelen moet bestemmingsplan Thull gedeeltelijk herzien

Gepubliceerd op 15/03/2023 om 10:28
Laatst bewerkt op 15/03/2023 om 11:17

De gemeente Beekdaelen moet het bestemmingsplan Thull gedeeltelijk herzien. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State (RvS).

Twee inwoners uit Nuth en Schinnen waren naar de RvS gestapt omdat ze het niet eens waren over de plannen voor de gebiedsontwikkeling in Thull. De plannen gaan over de verdere ontwikkeling rond de Mulderplas, met als centrale spil de bierbrouwerij. Daar zouden parkeerplaatsen moeten komen bij zowel brasserie De Muldermolen als bij een een bestaande woning. Ook zijn er plannen voor een groenstrook aan de voorzijde van de bestaande bierbrouwerij en op het kruispunt van de Thull en het Mulderwegske bij de brasserie.

De klagers vrezen dat als gevolg van het plan hun woon- en leefklimaat op onaanvaardbare wijze zal worden aangetast. Daar gaat de RvS gedeeltelijk in mee. Beekdaelen moet nu met een plan komen waaruit blijkt dat niet alle geplande groenvoorziening rond de brouwerij wordt omgezet in parkeerplaatsen. Ook moet de gemeente garanderen dat de nog aan te leggen openbare parkeerplaats bij een woonhuis in de straat wegens te verwachten geluidsoverlast afgesloten wordt tijdens de nachtelijke uren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties