Beekdaelen trekt 280.000 uit voor reparaties riolering

foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 13/10/2022 om 11:12
Laatst bewerkt op 13/10/2022 om 11:16

De gemeente Beekdaelen trekt in totaal 280.000 euro uit om twee riolen te vervangen. De schade aan de riolen is zo groot dat er direct actie ondernomen moet worden. 

Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief van het college. 

In Schinnen is tijdens onderhoudswerkzaamheden ontdekt dat een leiding kapot is. Daar spoelt grond en beekwater het riool in. Wanneer de leiding vol is, stroomt het rioolwater juist weer de beek in. Een situatie die volgens de gemeente snel opgelost moet worden. Er wordt daarom 170.000 euro voor uitgetrokken. 

Zo'n 110.000 euro gaat in Amstenrade nodig zijn. Daar is door een verstopping in een huis een niet geregistreerd deel van het riool ontdekt. Volgens de gemeente is het ergens in de jaren 30 aangelegd en vergeten. Het riool is er gedeeltelijk ingestort. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties