Beekdaelen wil aantal woonwagenstandplaatsen uitbreiden

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 18/06/2023 om 13:59
Laatst bewerkt op 18/06/2023 om 18:15

De gemeente Beekdaelen wil het aantal woonwagenstandplaatsen op korte termijn van 26 naar in totaal 30 stuks gaan uitbreiden.

Dit heeft mede te maken met meerdere uitspraken van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Die heeft bepaald dat de overheid de cultuur van de woonwagenbewoners dient te beschermen en rekening moet houden met de woonbehoefte van deze mensen. 

Het college wil dat er in eerste instantie vier extra standplaatsen zullen worden aangelegd. Daarvoor moet 320.000 euro worden vrijgemaakt. De gemeenteraad zal op 27 juni een besluit hierover nemen tijdens een raadsvergadering. In een later stadium wil het college nóg een extra uitbreiding met vijf standplaatsen. 

In Limburg zijn op dit moment in totaal 1125 plekken waar woonwagens permanent mogen staan. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties