In beeld: Carnavalsmis, optocht Merkelbeek en kinderoptocht Schinveld

foto © ZO-NWS | Anja Timmers
Gepubliceerd op 20/02/2023 om 08:09
Laatst bewerkt op 21/02/2023 om 16:14

Carnavalszondag begon in Brunssum al vroeg met de traditionele carnavalsmis in de kerk van Rumpen. Met in de kerkbanken de prinsen en prinsessen van Brunssum.

De mis werd tientallen jaren voorgedragen door pastoor Louis Cordewener. De geliefde geestelijke overleed een jaar geleden. Zijn plaats werd ingenomen door pastoor Vincent Goulmy.

In Merkelbeek wordt vooral op zondag carnaval gevierd. Dan trekt 's middags traditioneel de optocht door het dorp. Die begint in Oud Merkelbeek en de bonte stoet eindigt op het plein De Douve.

Carnavalszondag is in Schinveld voor de allerkleinsten. Dan organiseert JCV De Prengelkes een kinderoptocht. Traditioneel een kleine maar fijne optocht. Onder de deelnemers vooral de school en jeugdverenigingen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties