Beelden camera MVV van raddraaiers Roda bij rellen niet bruikbaar 

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 21/11/2021 om 08:28
Laatst bewerkt op 21/11/2021 om 09:39

Roda JC kan middels beelden van een bewakingscamera van MVV niet de eigen fans identificeren die zich misdragen hebben tijdens de gestaakte derby in oktober. Die opnamen zijn onbruikbaar, laat algemeen directeur Jordens Peters desgevraagd weten aan ZO-NWS. De Kerkraadse club hoopt nu via andere beelden van de politie de relschoppers alsnog te kunnen identificeren. 

“We hebben in de afgelopen tijd de beelden die we van MVV gekregen bekeken om te kunnen beoordelen welke fans van Roda wat precies hebben gedaan in het stadion”, legt Peters verder uit.

“Je ziet op een gegeven moment zelfs dat die camera wegdraait, dus wij hebben moeten constateren dat de door de camera van MVV gemaakte beelden niet bruikbaar zijn voor ons”, vervolgt de directeur van de Kerkraadse club. 

“We hebben nu van de politie beelden gekregen en gaan die nu bekijken om te beoordelen wat we daarmee kunnen”, aldus Peters. De derby tussen MVV en Roda JC werd op 29 oktober in de 42e minuut gestaakt door de scheidsrechter na ernstige ongeregeldheden op de tribunes van stadion De Geusselt.

Er werd onder andere met vuurwerk gegooid. Het restant van dit duel wordt in Maastricht op 29 november uitgespeeld. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties