Belg die Hoensbroekenaar doodreed in Schinnen had teveel gedronken 

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 16/10/2021 om 11:14
Laatst bewerkt op 16/10/2021 om 11:24

Bijna twee jaar nadat Danny van den D. een 35-jarige man uit Hoensbroek op de Altaarstraat in Schinnen doodreed, moet hij binnenkort voor de rechter verschijnen. Zijn advocaat bevestigt nu tegenover ZO-NWS dat de Belg teveel had gedronken. 

Het fatale ongeluk vond op dinsdagavond 19 november 2019 rond 22.15 uur plaats op de Schinnense Altaarstraat. Verdachte Danny van den D. kwam hier op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op de tegenmoetkomende auto van de Hoensbroekenaar die aan zijn verwondingen overleed.

Van den D. bleek een te hoog alcoholpercentage in zijn bloed te hebben. Onderzoek van de politie wees verder uit dat de overleden bestuurder uit Hoensbroek geen veiligheidsgordel droeg toen hij achter het stuur van zijn voertuig zat.

"Dit is natuurlijk voor iedereen een verschrikkelijke zaak", legt Van den D.'s raadsman Ivo van de Bergh uit aan ZO-NWS. "Niemand had dit van tevoren zo gewild. Feit dat is dat mijn cliënt meer gedronken had dan toegestaan, maar ook dat het slachtoffer zijn gordel niet om had."

"Van opzet is echter nooit sprake geweest in deze zaak, want het gaat hier duidelijk om een ongeluk. Waardoor een gezin een vader en man is kwijtgeraakt en ook het leven van mijn cliënt is hierdoor danig veranderd", aldus de Maastrichtse strafpleiter.

De rechtbank in Maastricht zal zich op 25 oktober over dit verkeersdrama gaan buigen.
 

Reclame

Advertenties