VIDEO: Bijna 900 bezoekers bij premiére Zondebokken

Foto: Rocky Grispen
Gepubliceerd op 24/11/2023 om 09:05
Laatst bewerkt op 24/11/2023 om 10:40

De premiére van de film Zondebokken heeft donderdag een kleine 900 bezoekers naar de VUE bioscoop in Kerkrade gelokt.

De film over de Bokkenrijders werd, naast een zaal met genodigden, nog in twee andere zalen vertoond. Zondebokken is met weinig geld gemaakt. Regisseur Rocky Grispen haalde via crowdfunding zo'n 18.000 euro op en dat geld ging bijna helemaal op aan catering. "Je werkt met allemaal vrijwilligers en die hebben power nodig om te acteren", zegt Grispen. "Mensen moeten zich goed voelen op de set, we hebben veel geld gestoken in de catering, dat vind ik belangrijk".

Speciale gast tijdens de premiére was Huub Stapel. De Limburgse acteur is vol lof over de film. "Ik heb begrepen dat de film in 33 dagen, voornamelijk in het weekend, is gedraaid. Als je het spektakel ziet denk je dat het miljoenen gekost heeft. Ongelofelijk wat een inspanning", zei Stapel na de premiére.

Aan de film werkten ongeveer 150 mensen mee. Zondebokken draait de komende tijd in zo'n 25 bioscopen in Nederlands en Belgisch Limburg.

ZO-NWS maakte onlangs een reportage over de film op Kasteel Hoensbroek.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties