Brandstichting in vervallen badhokjes op de Brunssummerheide

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 17/06/2024 om 11:40
Laatst bewerkt op 17/06/2024 om 12:05

In Brunssum is brand gesticht in de historische kleedhokjes van het voormalige zwembad op de Brunssummerheide. Een wandelaar zag maandagochtend tegen 7.30 uur rook uit de gebouwtjes komen en waarschuwde de brandweer.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio was er sprake van lichte rookontwikkeling. Dat was snel uit. Over de omvang van de schade is verder niets bekend.

De badhokjes hebben een grote rol gespeeld bij het verbergen van tientallen Joodse kinderen in de Tweede Wereldoorlog. De gemeente Brunssum heeft plannen om de badhokjes aan de Ouverbergstraat op de Brunssummerheide op te knappen en een monumentale status te geven. Het moet een bezinningsplek worden.

Na de sloop van de manege na de komst van de buitenring liggen de badhokjes er verlaten bij. Ze zijn afgezet met hekken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties