Brunssum schaft inschrijfgelden exploitanten kermis en weekmarkt af

foto © ZO-NWS | Hans van der Haijden
Gepubliceerd op 6/06/2024 om 10:31
Laatst bewerkt op 6/06/2024 om 11:11

Kermisexploitanten en marktkooplui hoeven in Brunssum geen inschrijfgelden meer te betalen. Dat hebben burgemeester en wethouders deze week besloten.

Dit naar aanleiding van een motie die in november vorig jaar unaniem door de gemeenteraad was aangenomen.

"Het College erkent dat er steeds minder belangstelling van kermisexploitanten is om invulling te geven aan de kermis welke twee keer per jaar plaatsvindt. Qua teruglopende belangstelling geldt dat ook voor de weekmarkt", schrijft het college in een brief aan de raad. De naweeën van de coronacrisis en stijging van kosten voor personeel, transport en energie worden als belangrijkste oorzaken genoemd. "Hierdoor komt deze culturele voorziening onder druk te staan en is het noodzakelijk om hier als gemeente op te anticiperen", vindt het college.

De dit jaar door de gemeente gederfde inkomsten zullen gecompenseerd worden uit het zogeheten reservepotje Crisis- en Herstelfonds. Het college is van plan om ook volgend jaar geen inschrijfgelden te innen. Dit voorstel wordt opgenomen in de programmabegroting 2025 die later nog moet worden goedgekeurd door de gemeenteraad. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties