Brunssum wil kindergemeenteraad en burgemeester

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 7/01/2022 om 10:12
Laatst bewerkt op 7/01/2022 om 10:35

De gemeente Brunssum wil de jongerenparticipatie in de gemeente verbeteren. Daarvoor ligt een raadsvoorstel op tafel dat een kindergemeenteraad en kinderburgemeester voorziet. 

Op dinsdag 11 januari wordt het voorstel in een commissievergadering besproken. 

In november dienden de fracties PvdA, VVD en CDA een motie in over het betrekken van kinderen. Het college heeft daarop toegezegd een plan te maken. 

In het plan gaat het college uit van een pilot van vier jaar waarin een kindergemeenteraad met elkaar in gesprek gaat om initiatieven voor te stellen en de gemeente te adviseren. Vooralsnog krijgt de kindergemeenteraad nog geen eigen budget en zal per besluit bekeken worden op welke manier het gefinancierd zal worden. 

Ook wil de gemeente kijken of het mogelijk is jeugdlintjes uit te delen. Het lintje is bedoeld voor jongeren die iets bijzonders doen voor familie, vrienden, de buurt, een vereniging of een goed doel.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties