Brunssumse hoofdverdachte woningoverval Kerkrade vrijgelaten

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 21/10/2022 om 10:26
Laatst bewerkt op 21/10/2022 om 10:37

Brunssumer Willem S. (45), één van de hoofdverdachten van een overval op een woning in Kerkrade eind vorig jaar, is deze week vrijgelaten. Dat bevestigt zijn advocaat Arthur Vonken desgevraagd tegenover ZO-NWS. S. zat sinds januari achter slot en grendel in deze zaak. 

“Het slachtoffer van deze woningoverval had eerder verklaard dat mijn cliënt zeker betrokken zou zijn geweest, maar ik heb deze week een vertrouwenspersoon van deze man bij de rechter-commissaris gehoord”, legt Vonken verder uit. 

“Daaruit bleek dat het slachtoffer hierover niet juist verklaard zou hebben. Met andere woorden: dat het slachtoffer tegen deze persoon gezegd zou zou hebben dat hij helemaal niet met zekerheid zou weten dat mijn cliënt betrokken was bij die woningoverval. Daarop heeft de rechtbank hem vrijgelaten”, aldus de Maastrichtse strafpleiter. 

In deze zaak zit Heerlenaar Jair C., de andere hoofdverdachte, wel nog altijd achter slot en grendel. De woningoverval werd door drie mensen gepleegd, zo bleek uit bewakingsbeelden bij de woning aan de Elbereveldstraat. Een derde verdachte overvaller is tot op heden echter nooit gepakt.

Een verdachte vrouw uit Schinveld werd al eerder vrijgelaten in deze zaak. Op een woning aan de Elbereveldstraat in wijk Kerkrade-West werd op vrijdag 3 december vorig jaar een overval gepleegd. Drie mannen beroofden en knevelden de bewoner en een aldaar aanwezige vriend en namen bij de roof onder andere twee horloges en honderden euro’s aan buit mee.

Op beelden van een bewakingscamera bij de plaats delict was te zien hoe de verdachten de betreffende hoekwoning naar binnen gingen en enige tijd daarna weer op de vlucht sloegen.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties