BS De Zeveneik neemt leescafé in gebruik

foto: BS De Zeveneik
Gepubliceerd op 23/10/2022 om 12:34
Laatst bewerkt op 23/10/2022 om 12:51

Basisschool De Zeveneik in Bingelrade heeft onlangs een zogeheten leescafé in gebruik genomen. In het leescafé zijn onder meer een tot leeskast omgetoverde boekenast en een 'koffiebar' waar kinderen kunnen spelen en drinken en eten. 

Met de komst van het leescafé willen de leerkrachten het lezen weer een boost geven. Scholieren lezen er alleen of in groepjes. Ook staat het tutorlezen centraal. Dat is een effectieve werkvorm om de leestechniek te oefenen in tweetallen. Een ouder en een leerling gaan dan samenwerkend lezen.

Wim Krings van de gelijknamige boekhandel verrichtte, geholpen door enkele leerlingen, de officiële openingshandeling. Daarna las hij voor uit één van zijn favoriete voorleesboeken 'Wie is er hier het dapperst'.
 

Wim Krings opent het leescafé. Foto: BS De Zeveneik

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties