BSV Limburgia wil verdachte Danny T. toch niet als secretaris in bestuur

Gepubliceerd op 17/10/2020 om 18:58

Voetbalclub BSV Limburgia stelt de onlangs in opspraak geraakte Danny T. uit Brunssum, die verdacht wordt van het sturen van seksueel getinte foto's en teksten naar een 13-jarige meisje, toch niet aan als secretaris. De Brunssumse eersteklasser komt hiermee terug op een eerder genomen beslissing T. in het clubbestuur op te nemen. Dat laat voorzitter Maikel Venhovens desgevraagd weten aan ZO-NWS. 

"Wij doen wat Danny T. betreft geen enkele uitspraak over de verdachtmaking aan zijn adres, maar wij zullen hem gezien de omstandigheden niet gaan aanstellen als secretaris", legt BSV Limburgia-preses Venhovens in een reactie verder uit aan deze omroep. 

Danny T. raakte enkele weken geleden in opspraak omdat hij als docent op het Broeklandcollege in Hoensbroek seksueel getinte foto’s en teksten aan een 13-jarig meisje zou hebben gestuurd. Hij zou als leraar aardrijkskunde over de schreef zijn gegaan, met tot gevolg dat de schooldirectie hem schorste.

T., op dat moment tevens raadslid in Brunssum, werd daarnaast door politieke partij Progressief Akkoord Brunssum (PAK) per direct geroyeerd. Nadat er aangifte was gedaan, werd er uiteindelijk een strafrechtelijk onderzoek tegen hem gestart.  Dat loopt nog altijd. 

weerfoto september

Advertenties