CDA Beekdaelen wil overstromingsslachtoffers onderdak bieden

Foto: © iStock
Gepubliceerd op 30/07/2021 om 10:54
Laatst bewerkt op 30/07/2021 om 11:58

CDA Beekdaelen heeft het college van burgemeester en wethouders voorgesteld om te onderzoeken waar overstromingsslachtoffers binnen de gemeente onderdak kunnen vinden.

In de buurgemeenten Meerssen en Valkenburg zijn ontzettend veel gezinnen slachtoffer geworden van de extreme wateroverlast. Honderden gezinnen uit Valkenburg zijn nog op zoek naar een tijdelijk onderkomen. “Er is haast bij geboden”, zegt raadslid Mia Lamerichs, die het voorstel middels een ingezonden brief heeft ingestuurd. 

Volgens de bestuurspartij is het terrein van de voormalige legerbasis in Schinnen daar een geschikte locatie voor. De partij vraagt de gemeente om te bekijken welke leegstaande gebouwen nog meer geschikt zijn. “Bovendien komt binnenkort de basisschool in Doenrade leeg te staan, vanwege een fusie met een andere school in Merkelbeek. Hier zouden dan ook weer een aantal gezinnen tijdelijk opgevangen kunnen worden”, gaat Lamerichs verder.

Het college moet nog met een antwoord komen op de brief. “We kunnen hiermee niet wachten tot de volgende vergadering. Hierbij is haast geboden. Het gaat tenslotte om huisvesting van mensen”, aldus Lamerichs.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties