CDA Beekdaelen wil vaart maken met huisvestingswet

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 17/09/2022 om 10:07
Laatst bewerkt op 17/09/2022 om 10:11

Het CDA Beekdaelen wil vaart maken met de voorbereidingen op de huisvestingswet. De landelijke wet moet gemeenten meer ruimte bieden om huizen toe te wijzen aan eigen inwoners. 

Op dit moment staat de wet toe dat gemeenten een kwart van het huizenaanbod reserveren voor mensen die een maatschappelijke of economische binding met de gemeente hebben. Binnenkort wordt dat de helft van het huizenaanbod. Ook mogen straks koopwoningen gereserveerd worden in plaats van alleen huurwoningen. 

In vragen aan het college maakt het CDA duidelijk dat het nu al plannen wil maken voor wanneer de wet van kracht gaat. De partij wil dan zo snel mogelijk tot implementatie overgaan. Daarnaast vraagt de partij of het college bereid is tijdig in kaart te brengen welke mogelijkheden er zijn om eigen inwoners toe te wijzen aan komende nieuwbouwprojecten. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties