Celstraf geëist voor seks met twaalfjarige

Gepubliceerd op 23/01/2024 om 14:25
Laatst bewerkt op 23/01/2024 om 15:59

Een 28-jarige man moet zich voor de rechtbank verantwoorden omdat hij in december 2022 seks had met een toen twaalfjarig meisje uit Schinnen.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van 12 maanden waarvan 9 maanden voorwaardelijk voor het misbruik. Ook moet er een contactverbod komen met het meisje en met andere minderjarigen.

Tijdens de behandeling van de zaak verklaarde de verdachte dat het volgens hem uit liefde gebeurde. Het minderjarige meisje en de verdachte zijn aangetrouwde familie van elkaar. Het meisje is woonachtig in een zorgwoning in Spaubeek. Ondanks oproepen van familie en van de verdachte en de voogd van het meisje om het contact te verbreken, bleef hij volgens dagblad De Limburger vunzige, seksueel uitdagende appjes versturen. Ook de sommatie dat Bureau Jeugdzorg ingeschakeld zou worden als het app-verkeer niet stopte weerhield hem er niet van om met het meisje af te spreken en seksuele handelingen te plegen.

De advocaat van de verdachte vindt een taakstraf van 240 uur beter op zijn plek omdat zijn cliënt zich er niet bewust van was dat het strafbaar was, ondanks dat het met instemming gebeurde. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties