Celstraffen voor 'Een Huis Vol' brand in Heerlen

Foto: Track'88
Gepubliceerd op 6/10/2022 om 15:39
Laatst bewerkt op 6/10/2022 om 16:20

Moeder Nadine, ook bekend van de tv-serie 'Een Huis Vol', moet 18 maanden de cel in wegens brandstichting in hun woning aan de van Rapperdstraat in Heerlen.

In totaal moesten drie personen zich verantwoorden voor de brand in het onbewoond huis aan de Van Rappardstraat in Heerlen op 1 december. Naast de moeder waren ook haar 35-jarige ex-vriend en diens minderjarige buurjongen betrokken.

Ex-vriend Kevin G. kreeg een celstraf van 3 jaar opgelegd. De rechter in Roermond acht het bewezen dat het duo de woning met opzet in brand heeft gestoken. Tijdens het politieonderzoek werden in de woning namelijk jerrycans met benzine gevonden. Ook het feit dat zij door het late tijdstip van de brand ook omwonenden in gevaar gebracht hebben wordt hen zwaar aangerekend. 

Door de uitspraak moet moeder Nadine nog 11 maanden de cel in. Nadat zij al zeven maanden in voorarrest had gezeten mocht zij de rechtszaak op vrije voeten afwachten. De straf voor ex-vriend G. valt hoger uit omdat hij in het verleden al voor een soortgelijk feit veroordeeld is. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties