Clubiconen Degens en Delahaije over Roda-MVV: Binding is weg maar tv is aan

Gepubliceerd op 14/11/2020 om 09:53
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:22

Ze speelden allebei als aanvoerder jarenlang voor respectievelijk Roda JC en MVV: Leo Degens en Rob Delahaije. ZO-NWS sprak met hen over de komende derby tussen de aartsrivalen van weleer. 

Als het beginsignaal zaterdagavond om 21.00 uur klinkt in het Parkstad Limburg Stadion zit oud-MVV-aanvoerder Rob Delahaije klaar voor de tv. “Ik ga zeker kijken, dit blijven toch speciale wedstrijden. Zoals het vroeger was, zal het echter niet meer worden maar dit blijft mooi.”

“Als we vroeger met MVV naar Kerkrade moesten om tegen Roda te spelen, was je daar als speler de hele dag mee bezig. Ik heb op Kaalheide zelfs ooit nog een trainerscursus gevolgd haha. In deze tijd van corona ben ik weer veel voetbalwedstrijden op tv aan het kijken en ik moet zeggen: het niveau van MVV en Roda is niet al te goed.”

De ex-Sterdrager voelt, ondanks dat hij vele jaren voor de Maastrichtse club speelde, geen binding meer met MVV. “Ik mis de waardering en dat vind ik jammer.” Delahaije wil zich na enig aandringen wel aan een voorspelling wagen: “Komt mijn naam in je stukje haha? Ik denk dat het 3-1 voor Roda wordt, schrijf dat maar op.”

Leo Degens, die tien seizoenen het shirt van Roda JC droeg, is kritischer in zijn bewoordingen. “De wedstrijd Roda-MVV is alleen nog een derby op papier, in de praktijk stelt het geen klote meer voor. En publiek mag er ook al niet meer bij zijn. Zolang wij nergens bij betrokken worden, is de binding van mij er niet meer. Wij zijn toch het fundament van Roda.”

Degens zal zaterdagavond ondanks alles toch voor de televisie zitten. “Ik ben toch wel nieuwsgierig, maar dat is dan ook alles. Ik denk dat het een gelijkspel wordt: 1-1. Met slecht voetbal.” 

 

weerfoto november

 

Advertenties