Coalitie Beekdaelen wil beter gaan besturen

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 20/05/2022 om 11:39
Laatst bewerkt op 20/05/2022 om 12:01

De bestuurscultuur in Beekdaelen moet volgens de coalitiepartijen veranderen. Het college moet toegankelijk, zichtbaar en geïnformeerd zijn, leest het recent gepubliceerde coalitieprogramma van de partijen Vernieuwingsgroep, Beekdaelen Lokaal en het CDA. 

Om de gemeente dichter bij de inwoners te brengen wil de coalitie bijvoorbeeld 100.000 euro opzij leggen om pilot projecten te financieren die de burgerparticipatie verbeteren. Daar moet begin 2023 een raadsvoorstel over verschijnen. 

Met datzelfde doel voor ogen moet ook de communicatie beter, vindt de coalitie. Zo willen de partijen met burgers aan de slag gaan om de directe communicatie naar burgers te versimpelen. Publicaties moeten vanaf september dit jaar op een begrijpelijk niveau geschreven worden. 

In het nieuwe coalitieprogramma wordt ook ingegaan op de huisvestiging van ambtenaren en bestuur. In de tweede helft van dit jaar hopen de partijen op een raadsvoorstel waarin uit drie varianten gekozen kan worden. Het zou dan gaan om de keuze uit het verbouwen van het gemeentehuis in Nuth of twee varianten van nieuwbouw op een centraal gelegen plek. Dat zou zo'n 12 miljoen moeten kosten. Oude gemeentehuizen kunnen dan ingezet worden als woningen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties