College Beekdaelen wil showroom De Uiver kopen

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 14/11/2022 om 09:53
Laatst bewerkt op 14/11/2022 om 10:12

Het college van Beekdaelen wil de showroom van garage De Uiver in Doenrade kopen. De koop komt na jarenlange onderhandelingen met een ondernemer op het bedrijventerrein. 

De showroom ligt aan de Doenraadse kant van de Provincialeweg. De gemeente taxeerde het perceel op 325.000 euro, maar koopt het voor 450.000. Dat doet het omdat met de aankoop een betere planologische situatie ontstaat en de ondernemer meer kosten moet maken om een ander perceel in de omgeving bouwrijp te maken. 

Garage De Uiver verloor in 2017 het dealerschap van de merken Rover en Jaguar. Sindsdien zocht de ondernemer naar alternatieve bedrijfsactiviteiten. De plannen van de ondernemer pasten echter niet binnen het bestemmingsplan.

De koop maakt deel uit van een compromis dat de onderhandelingen uit een jarenlange impasse haalt. Daarmee komt er de mogelijkheid voor het vestigen van meerdere bedrijven op het terrein.

Daarbij draagt de gemeente de kosten voor het aanpassen van het bestemmingsplan en de ondernemer die voor de omgevingsvergunning. 

De gemeenteraad van Beekdaelen moet zich nog over het voorstel buigen. Dat gebeurt in eerste instantie tijdens een commissievergadering op 8 december. Als de raad niet akkoord gaat, zal het college opnieuw met de ondernemer in gesprek moeten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties