College Brunssum wil jeugdige prostituees beschermen

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 14/12/2021 om 12:54
Laatst bewerkt op 14/12/2021 om 13:04

Het college van de gemeente Brunssum wil door de algemene plaatselijke verordening (apv) aan te passen beter kunnen optreden tegen misbruik van jeugdige prostituees. 

Met de nieuwe voorschriften wordt het voor exploitanten van een seksinrichting verboden om prostituees jonger dan 21 aan te nemen. 

"Met name jonge prostituees zijn vatbaar voor en slachtoffer van misstanden als dwang, misbruik en mensenhandel", licht de gemeente toe. Daarnaast zouden oudere prostituees weerbaarder zijn en minder economische druk hebben om sekswerker te worden. 

Ook voor klanten zou het verboden moeten worden seksuele handelingen te verrichten met sekswerkers waarvan het vermoeden bestaat dat zij niet werken voor een exploitant met vergunning. 

De nieuwe apv wordt dinsdagavond besproken in de commissievergadering van Brunssum. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties