50 jaar Wildpark in Gangelt

25850

Het Wildpark Gangelt, net over de grens bij Schinveld, bestaat 50 jaar. Het dierenpark opende op 24 mei 1969 voor het eerst de poorten. Toen nog onder de naam Hochwild-Freigehege. 

Het park viert deze bijzondere mijlpaal van 30 mei tot en met 2 juni met een jubilieumfeest. Tijdens deze dagen betalen kinderen geen entree en zijn er diverse verrassingen.

Het park was een initiatief van de voormalig burgemeester van Gangelt, Hermann von den Driesch. Samen met Josef Tholen verwezenlijkte hij het park op het 50 hectare grote grondstuk. Het park is tegenwoordig in handen van Hermann von den Driesch junior.

Doel van het park is nog altijd om bezoekers kennis te laten maken met Europese dieren die in een zo natuurlijk mogelijke omgeving leven.

Kijk voor meer informatie op www.wildpark-gangelt.com

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019