Afkoppelen regenwater zeer gewild in Voerendaal

28871

De regeling voor het afkoppelen van regenwater op het riool is in Voerendaal zo'n groot succes dat de gemeente bijna door het budget is. De regeling geldt tot en met 2021.

De stimuleringsregeling is zo gewild dat de gemeente al geld vrij heeft gemaakt uit de opbrengsten van de rioolbelasting. Ook Waterschap Limburg wil volgens dagblad De Limburger met extra geld over de brug komen. Door het afkoppelen van het regenwater blijft er meer capaciteit in het rioolstelsel.

De gemeente is in het verleden al meermaals getroffen door forse overlast van hoosbuien. Vooral het gehucht Ransdaal werd hard getroffen.Naast het afkoppelen van het regenwater heeft de gemeente meer maatregelen genomen. Zo ging het rioolstelsel in Ransdaal op de schop en met bomen en struiken wordt ook voorkomen dat het water van de akkerlanden ongeremd het dorp in kan stromen.

Op de website www.waterklaar.nl staan tips waarmee particulieren en bedrijven een steentje kunnen bijdragen.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019