ANALYSE De bulderende lach van Stijn Koster bij het nieuwe Roda JC

30418 Maandag 3 augustus 2020 kan gezien worden als de dag dat Roda JC, wederom, een nieuwe start heeft gemaakt. Op de werkvloer dan. Met een fonkelnieuwe algemeen directeur en Raad van Commissarissen.


De mannen achter de schermen bij de Kerkraadse club, de zogeheten funders, lijken met de leden van de nieuwe top gezien achtergrond en ervaring capabele mensen te hebben binnengehaald. Mooie woorden moeten nu echter worden omgezet in daden. Het liefst, voor de fans, grootse daden. Waardoor Roda weer een woordje kan gaan meespreken in het nationale voetbal.

Stijn Koster (midden op de foto), een van de funders, liep maandagmiddag met een grote smile op zijn gezicht door de businessclub van het Parkstad Limburg Stadion. De zeer succesvol zakenman uit Kerkrade met een vermogen van vele nullen zal ongetwijfeld vrolijk zijn geweest omdat ‘zijn’ club weer wat meer in de lift zit. In ieder geval op organisatorisch vlak dan.

Meerdere malen schalde de aanstekelijke en bulderende lach van Koster door de zaal. Het heeft ook wel weer iets aandoenlijks: een multimiljonair, al jarenlang fan van Roda JC, die - met zijn sympathieke vader Ed op de achtergrond - zo blij als een kind kan zijn omdat hij de voetbalclub waar zijn hart ligt mee kan helpen opbouwen en waarvan het fundament nu staat.

Dat oud-speler René Trost is toegetreden tot de Raad van Commissarissen met het pakket voetbalzaken is op zich helemaal niet onlogisch. Hij voetbalde jarenlang bij de club, waar hij onder andere ook als trainer op de bank zat. Trost kent het voetbalwereldje wel. Lid van een RvC zijn zal hij nog moeten leren qua taakuitvoering, maar de Kerkradenaar is qua ’Roda-DNA’ in ieder geval uit het goede hout gesneden. Dat pré heeft hij.

Kersvers algemeen directeur Martijn Wismans, al gaat hij in verband met een andere baan pas uiterlijk 1 november in Kerkrade aan de slag, is klein van stuk, maar zeker welbespraakt, zo bleek tijdens zijn presentatie. Hoewel al jarenlang voorzitter van een amateurvoetbalclub en fervent voetballiefhebber, zal ook hij zijn draai moeten zien te vinden in de wereld van het profvoetbal. En binnen de club Roda JC, waar het van meerdere kanten nog weleens wil stormen.

En waar zowat alles en iedereen graag een woordje wil meespreken, waardoor het zo nu en dan onrustig kan worden en zijn. De rest van de nieuwe RvC-leden is tamelijk tot geheel onbekend. Maar dat zegt natuurlijk niks. Het gaat om capaciteiten en kennis van zaken. Het ‘nieuwe’ Roda JC staat nu, eindelijk, organisatorisch. Dat is in ieder geval al een belangrijke stap. Al staat en valt verder succes natuurlijk met datgene wat op het veld gebeurt.

Want Roda is en blijft, al leek het daar in de afgelopen donkere periode vaker niet dan wel op. natuurlijk een voetbalclub. Goede prestaties op het veld maken het voor de mensen op kantoor ook makkelijker. Het een heeft invloed op het ander. Het lijkt er in ieder geval sterk op dat de heren Koster en co dit besef duidelijk hebben. Met de technische bazen Jeffrey van As en Jurgen Streppel hebben zij immers zeker geen nitwits aangetrokken. Het woord is nu verder aan dit duo, onderweg naar de start van de competitie.

Foto:  (c) ZO-NWS I Bjorn Thimister

 

weerfoto augustus

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019