Berry Link neemt ontslag in Geldrop-Mierlo

25302

Oud-burgemeester Berry Link van Schinnen is opgestapt in Geldrop-Mierlo. Link kwam in de problemen toen een geheime liefdesrelatie met een ambtenaar in de openbaarheid kwam.

"Ik kan in die situatie niet als burgemeester functioneren'', liet Link in een verklaring weten. Link was van 2007 tot 2015 burgemeester in Schinnen. In de zomer van 2015 vertrok hij met stille trom naar Geldrop-Mierlo waar hij gesolliciteerd had.

Link ontkent de liefdesrelatie. Volgens hem is sprake van 'een nauwe vriendschappelijke samenwerking'. Daarmee zou hij 'ongewild een onjuist beeld hebben opgeroepen'.

Afgelopen weekend escaleerde de kwestie toen Link ruzie kreeg met zijn vaste vriendin en met de noorderzon vertrok. De politie moest eraan te pas komen om hem op te sporen.

Een speciale onderzoekscommissie deed de afgelopen maanden onderzoek naar Link. Daaruit bleek dat hij een integriteitsschending had begaan. Dat leverde hem een waarschuwing van de gemeenteraad op.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019