Bestemmingsplan voormalig ziekenhuis blijft overeind

25137

Het bestemmingsplan voor het voormalig Atrium ziekenhuis in Brunssum blijft gehandhaafd. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist. 

De gemeenteraad van Brunssum heeft vorig jaar een bestemmingsplan vastgesteld waarbij het terrein van het voormalige ziekenhuis een aantal beperkingen kreeg.

Hiermee wil de gemeente voorkomen dat zich in het voormalige ziekenhuis nog een keer een asielzoekerscentrum kan vestigen. Ook zelfstandige horeca en een zelfstandige woonfunctie zijn volgens de gemeenteraad niet passend op deze plaats.

Eigenaar SMH Groep bv was het niet eens met deze bestemming omdat deze zoveel beperkingen zou opleggen dat het de ontwikkeling van het terrein en de gebouwen zou belemmeren. De rechter ziet de bestemming niet als een beperking, ook omdat de gemeenteraad een beslissing moest nemen zonder dat bekend was wat het bedrijf van plan was met het terrein en de gebouwen.

De gemeente heeft aangegeven dat als de plannen concreet zijn de eigenaar en de gemeente hierover wel met elkaar in gesprek kunnen gaan.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019