Betere waterkwaliteit Rode Beek door uniek filter

25352

Met het plaatsen van een zogeheten helofyntenfilter moet de waterkwaliteit van de Rode Beek verbeterd worden. Het filter dat geplaatst wordt in een overstort van de Quabeeksgrub in Jabeek is uniek in Limburg. 

Het filter moet het rioolwater dat gestort wordt in de Quabeeksgrub gaan zuiveren voordat het uiteindelijk in de Rode Beek stroomt. De helofytenfilter bestaat uit een rietveld dat in een laag grof zand wordt aangelegd, afgedekt met een grindlaag. Het helofytenfilter zorgt zo voor een natuurlijke zuivering van het overgestorte rioolwater waarna het water afstroomt naar de beek. 

De aanleg van de filter komt voort uit een intentieovereenkomst tussen de voormalige gemeente Onderbanken en het Waterschap. De aanleg wordt gerealiseerd door de gemeente Beekdalen terwijl het waterschap de waterkwaliteit gaat monitoren.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019