Bijzondere raadsvergadering op tv

26351

De gemeenteraad van Brunssum komt woensdag bij elkaar om de profielschets van een nieuwe burgemeester vast te stellen. Gouverneur Theo Bovens is bij deze vergadering aanwezig en neemt de profielschets in ontvangst.

De profielschets kent vier hoofdkenmerken: verbindend leiderschap, een open houding als kenmerk van een open cultuur, regio-oriëntatie waarin de belangen van Brunssum worden behartigd en alertheid, rechte rug en daadkracht met betrekking tot veiligheid en integriteit.

Ook met de wensen van de burgers is rekening gehouden in deze profielschets. Zij konden eerder aan de hand van een vragenlijst hun wensen kenbaar maken. Uit de reacties kwam naar voren dat de burgers zeer te spreken zijn over de manier waarop waarnemend burgemeester Gerd Leers de belangen voor de gemeente Brunssum vertegenwoordigde. Verder is ook duidelijk geworden dat het niet uitmaakt of er nu een man of een vrouw op de burgemeestersstoel zit. Ook leeftijd is niet heel erg van belang, zolang hij of zij maar voldoende ervaring heeft om Brunssum in de toekomst te besturen.

Na de stemming neemt de gouverneur de profielschets in ontvangst. Als alles volgens plan verloopt kan halverwege augustus de sollicitatieprocedure voor een nieuwe burgemeester van Brunssum van start gaan. Uit de sollicitatiebrieven zal de Commissaris van de Koning een aanbeveling doen aan de vertrouwenscommissie van de gemeente. In een besloten vergadering beslist de gemeenteraad vervolgens wie de nieuwe burgemeester wordt.

Deze extra raadsvergadering is woensdag vanaf 19.00 uur live via ZO-NWS te volgen op televisie, internet en Facebook.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019