Carnavalsoptocht Sittard weer afgelast

28430 De organisatie van de grote carnavalsoptocht in Sittard-Geleen heeft de optocht wederom afgezegd. Ditmaal omdat er vanwege het Coronavirus zoveel afmeldingen waren dat er geen waardige optocht zou zijn. Eerder werd de optocht afgelast vanwege de storm op carnavalszondag.

De optocht in Sittard is het eerste grote evenement dat in de regio wordt afgelast vanwege het virus. Eerder werd na goed overleg besloten dat de lichtstoet in Schinveld zaterdag gewoon kan doorgaan.

Carnavalsvereniging Sjilvend Alaaf heeft met de kasteleins afgesproken dat er niet alleen in de café's activiteiten georganiseerd worden maar ook buiten.

In Sittard-Geleen zijn twee nieuwe besmettingen met het virus vastgesteld. Daarmee zijn er in totaal vijf mensen besmet in de gemeente. Ook in Beekdaelen is er één besmetting vastgesteld. een 74-jarige man is enkele dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis.

weerfoto maart

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019