CDA aan zet om coalitie in Beekdaelen te vormen

24260 Het CDA is aan zet om een coalitie te gaan vormen voor de fusiegemeente Beekdaelen. Het CDA kwam woensdag bij de verkiezingen als grootste partij uit de bus en mag dan de coalitieonderhandelingen starten.

Tijdens de uitzending over de verkiezingsuitslagen wilde lijsttrekker Roy van der Broek nog niet verder ingaan op een eventuele coalitie. Het enige dat de winnaar van de verkiezingen los liet was dat hij wil inzetten op een zo breed mogelijke coalitie voor de gemeente die op 1 januari van start gaat.

Ook de twee andere grote winnaars van de verkiezingen, de Vernieuwingsgroep en Beekdaelen Lokaal, zien het liefst een brede coalitie.

Opvallend was dat met uitzondering van het CDA het voornamelijk de lokale partijen waren die het goed deden. De VVD, PvdA, GroenLinks en D66 moesten op gepaste achterstand volgen. De enige lokale partij die buiten de boot viel is Vitaal Beekdaelen. Toch was lijsttrekker Bert Kannegieter tevreden met de bijna 400 stemmen die hij en zijn team hadden binnengehaald.

Huidig burgemeester Désirée Schmalschläger van Nuth is bereid om na 1 januari aan te blijven als waarnemend burgemeester. Op de vraag of zij zich ook kandidaat wil stellen als definitieve burgemeester van Beekdaelen gaf Schmalschläger geen antwoord. Odile Wolfs (Onderbanken) en Léon Frissen (Schinnen) stoppen op 1 januari.

Klik hier voor een fotoreportage van de verkiezingen in Beekdaelen >>

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019